Over ons

cropped-130822-logowh_blauw-copy.png

WaterHeritage is een collectief van erfgoedspecialisten die de kansen van het watererfgoed voor de Nederlandse samenleving ziet. Vanuit deze motivatie willen wij onze expertise inzetten en samen met burgers en organisaties deze kansen aangrijpen. Concreet betekent dat: overzicht scheppen, erfgoed duiden, benutten en bruggen bouwen. Zo willen wij ervoor zorgen dat de ruimtelijke kwaliteit van het watererfgoed wordt gewaardeerd, beleefd en benut.

Onze visie luidt: watererfgoed speelt een centrale rol in de leefomgeving van Nederland.

Overzicht scheppen: WaterHeritage wil het watererfgoed in al haar verscheidenheid (archeologisch, bouwkundig en landschappelijk) systematisch en gebiedsgericht in beeld brengen. Zo willen wij de kennis vanuit historische bronnen breed toegankelijk maken.

Erfgoed duiden: Verhalen van vorige generaties brengen het watererfgoed tot leven. WaterHeritage zoekt samen met omwonenden en betrokken organisaties naar het menselijk gezicht van deze cultuurhistorie.

Benutten en bruggen bouwen: WaterHeritage wil geïnteresseerde burgers en organisaties die met watererfgoed te maken hebben met elkaar verbinden. Dit willen wij onder andere doen door lezingen te houden, symposia te organiseren, digitale faciliteiten te ontwikkelen, etc. Op deze manier ontstaan nieuwe coalities die het watererfgoed op creatieve manier bij hun activiteiten inzetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s